Thursday, January 31, 2008

Hrátky s krabičkami

Omrzely vás stavebnice, skládačky a další kupované hračky? Zkuste hru na stavitele - architekta, při které můžete plně rozvinout fantazii. Stačí, když v domácnosti posbíráte papírové krabičky od čaje, pasty na zuby, sýrů, počítačových CD a vůbec všeho, co by mohlo posloužit jako stavební materiál.

Budeme potřebovat také papírovou lepenku, lepidlo Herkules, nůžky, výsuvný nožík, tužku, barvy Remakol, latex či Balakryl a zbytky samolepící tapety či samolepící papírové štítky.
Nejprve poskládáme hrubý model domku. Můžeme si zkoušet různé varianty a také se zamyslíme nad detaily, jako jsou okna, střešní štíty, špičky věží, střechy atd.
Hotový domek natřeme buď latexem smíchaným s tónovanící barvami Remakol (to jsou tónovací barvy, které se přidávají do nátěrů Primalex, určených na malování pokojů) nebo Balakrylem, do kterého opět můžeme přidat barvy Remakol. Tyto barvy velmi dobře kryjí a nestírají se jako barvy temperové. Můžeme jimi malovat i na plastové lahve, jejichž vršek po seříznutí můžeme začlenit do stavby a vytvořit tak třeba kupoli k paláci či zámku.

No comments: