Tuesday, March 13, 2007

3. Ze tří pruhů upleťte copánek, nezaroubené okraje přitom zahrnujte dovnitř. Další kusy se mohou našívat na konec, anebo je můžete podle obrázku okolo konce omotat a ušetřit tak čas.
Začistěte sešívaný konec.
Když je copánek několik metrů dlouhý, můžete začít se šitím. Copánek stáčejte na rovném povrchu a sešívejte dohromady plochým stehem, naberte jehlou vždy kus látky z obou copánků. Předložkou otáčejte.

Monday, March 12, 2007

copankova predlozka

Budeme potřebovat:
Pestrobarevné látky, režnou nit, jehlu na šití, zavírací špendlík, kuchyňské závaží (není nutné), silnou látku na podšití (není nutná).

Pracovní postup:
1. Natrhejte látky podle nití na pruhy široké asi 6,5 cm. Pokud spletete dohromady tři pruhy stejné barvy, vznikne široký jednobarevný pruh. Spletete-li tři různé barvy, bude pruh kropenatý.
2. Tři pruhy na jednom konci sešijte a někam si je připevněte: např. zavíracím špendlíkem na opěradlo polstrované židle nebo křesla, můžete je zatížit závažím nebo zaháknout za háček či skobu ve zdi.

Sunday, March 4, 2007

My si látky můžeme nejen vybírat, ale podle potřeby i obarvit. Copánkové koberečky jsou výrobně velmi jednoduché, nepotřebujeme totiž tkalcovský stav. Navíc zužitkujeme oblečení, které již nehodláme nosit, ale je nám líto ho jen tak vyhodit.
Copánkové předložky jsou vhodné všude tam, kde máme dlažbu a chceme se izolovat od jejího chladu a tvrdosti. Hodí se do kuchyně, předsíně, koupelny i na toaletu. Výborné se uplatní na chalupě. A když se vám předložka na první pokus příliš nepovede, vašemu psovi to vadit nebude a vděčně na ní bude lehávat ve své boudě.
Z copánku dlouhého 18 metrů ušijete předložku asi 60 cm v průměru, kterou však můžete libovolně zvětšovat. Pokud bude předložka vystavena častému užívání, podšijte ji silnou bavlněnou látkou.